Обележен Дан планете Земље у Нишкој Бањи

ЈП "Србијашуме" је у сарадњи са Заводом за заштиту природе Србије и Општином Нишка Бања 22. априла у Нишкој Бањи обележило Дан планете Земље промоцијом Специјалног резервата природе "Сува планина".

Уредбом Владе Републике Србије подручје Суве планине је проглашено заштићеним 2015. године, а управљање је поверено ЈП "Србијашуме".

У централном парку Нишке Бање окупили су се представници управљача, Завода за заштиту природе Србије, локалних самоуправа Нишка Бања и Гаџин Хан, ученици основних и средњих школа из Ниша и Нишке Бање, гљиварско удружење из Ниша и љубитељи природе. Након што су Завод за заштиту природе Србије и ЈП "Србијашуме" презентовали СРП "Сува планина", за ученике је организована игра чији су подбедници добили поклоне, комплет издања завода и саднице четинара које ће засадити у својим школским двориштима.

Манифестација је имала за циљ подизање нивоа еколошке свести, едуковање и мотивисање грађана да се активно укључе у борбу за очување планете Земље. Србија је земља која још увек може да се похвали подручјима очуване природе, неизмењених предела и значајног степена очувања биодиверзитета. То нас, међутим, обавезује да не понављамо туђе грешке, да правилно вреднујемо и чувамо то што имамо.