Обележавање Светског дана шума

ЈП "Србијашуме" ће у сарадњи са ГО Чукарица и Комуналном полицијом обележити Светски дан шума и почетак пролећа, 21. 3. 2017. године у парку на Бановом брду.

Светски дан шума се обележава од 1971. године када је Генерална скупштина Европске пољопривредне конфедерације донела одлуку да дан пролећне равнодневнице на северној, односно дан јесење равнодневнице на јужној Земљиној хемисфери прогласи Светским даном шума, како би указала на њихов значај за очување планете.

Ученици Музичке школе "Ватрослав Лисински" ће дочекивати посетиоце музичким програмом, а званично отварање је заказано за 11.00 часова, када ће председник ГО Чукарица Срђан Коларић поздравити присутне.

У 11.30 ће запослени у ЈП "Србијашуме" у сарадњи са запосленима у Комуналној полицији извести едукативну комедију "Шумски бонтон". Ова интерактивна драмска радионица указује на то како не треба да се понашамо у шуми да не бисмо загадили природу или изазвали шумски пожар. На креативан начин деци ће бити скренута пажња на значај очувања животне средине и мотивисаће се да се укључе у борбу за очување планете.

Програм ће завршити ученици Музичке школе "Ватрослав Лисински" око 12.00 часова.

Позивамо децу и одрасле да дођу на Баново брдо, 21. 3. 2017. године у 11.00 часова, да уживају у нашем програму и придруже се обележавању Светског дана шума.