Општина Вождовац постала део пројекта "Једно дрво за једног ратника"

Ђаци основних школа "Војводе Степе" и "Јајинци" посадили су у петак 23. новембра саднице у двориштима својих школа у оквиру пројекта "Једно дрво за једног ратника" а поводом обележавања сто година од завршетка Првог светског рата. Дан раније саднице су посађене и у дворишту цркве Свете Тројице такође на територији Вождовца.

"Због великог историјског значаја општина Вождовац је са разлогом изабрана да буде део овог Пројекта. Овде су се у Првом светском рату десиле бројне битке а ту је рођен и Војвода Степа" – рекао је Звонимир Баковић из ЈП "Србијашуме", руководилац пројекта "Једно дрво за једног ратника".

Ђаци су са великом пажњом слушали о Пројекту, о разлозима и симболици садње. "Српски родољуби који су погинули у Првом светском рату дали су свој живот за нас, да би ми данас могли да живимо слободно. Ово дрво које данас садимо није само обична садница – то је дрво кроз које наставља да живи сваки војник који је дао свој живот у Првом светском рату“ – рекао је ђацима Вук Мирчетић испред општине Вождовац. Ђаци су били веома заинтересовани да чују како се правилно сади дрво али и о томе како да после брину и одржавају саднице, а Звонимир Баковић им је овом приликом одржао јавни час о значају шума, њиховој заштити, оснивању и заштити природе уопште. На његов предлог сваки разред је дрвету које су засадили дао име у знак сећања на неког од 1.300.000 погинулих војника у Првом светском рату.