ЈП "Србијашуме" започело сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и в.д. директора ЈП "Србијашуме" др Предраг Алексић потписали су 24.10.2017. Споразум о сарадњи.

ЈП "Србијашуме" и Министарство просвете, науке и технолошког развоја почињу реализацију пројекта, који подразумева заједничке активности у вези са подизањем шума и едукацијом ученика о важности шума као ресурса.

Водећи се планом пошумљавања, ЈП "Србијашуме" ће одредити локалитете који се пошумљаваjу и обезбедити саднице. Одређени број садница ће бити обезбеђен и за потребе школа, које ученици могу садити у школском дворишту.

"Пошумљавање има велики значај. Време је да се врате старе, добре вредности", рекао је Шарчевић након потписивања Споразума. Министар је нагласио да ће учешће у овом пројекту заменити скупе школске излете и имати огромну васпитну улогу.

В.д. директора ЈП "Србијашуме" др Предраг Алексић подсетио је да је човек својим деловањем угрозио екосистем. "Два су начина да поправимо стање: први је пошумљавање, а други, много важнији је едукација генерација које долазе да чувају природу", истакао је др Алексић.

Министарство позива образовно-васпитне установе да узму учешће у активностима које промовишу друштвено одговорно понашање усмерено на очување природе. У годишњем плану рада школе ове активности биће препознате као излети.