"Шумски бонтон" за Светски дан шума

ЈП "Србијашуме" је у сарадњи са ГО Чукарица и Комуналном полицијом обележило Светски дан шума и почетак пролећа, 21. 3. 2017. године, у парку на Бановом брду.

На летњој сцени у парку на Бановом брду су ученици Музичке школе "Ватрослав Лисински" приредили музички програм свим посетиоцима, ђацима чукаричких основних школа, њиховим учитељима и родитељима, као и случајним пролазницима.

Програм је отворио председник ГО Чукарица Срђан Коларић, подсетивши све присутне на значај очувања шума и пожелевши им да уживају у програму.

Запослени у ЈП "Србијашуме" су извели едукативну представу "Шумски бонтон", која је осмишљена као пример лошег и неправилног понашања у парку или шуми. Посебно изненађење публици су приредили представници Комуналне полиције, који су својом појавом на сцени унели страх и показали какве последице ће сносити они који прљају, угрожавају и уништавају шуму.

Више од 500 ђака околних школа је уживало у драмском извођењу представника ЈП "Србијашуме" и Комуналне полиције и научило зашто су шуме важне и на који начин морамо да бринемо о њима.

Догађај је крунисан свечаном садњом смарагдних туја, које је ЈП "Србијашуме" поклонило свим људима, који ће уживати у овом парку. У заједничкој акцији оплемењивања парка новим садницама, учествовали су радници ЈП "Србијашуме" и Комуналне полиције.