ЈП "Србијашуме" и ГО Раковица обележили Светски дан заштите животне средине

ЈП "Србијашуме" је у сарадњи са Одељењем за екологију ГО Раковица обележило Светски дан заштите животне средине у оквиру фестивала Еко-фестић. Фестивал дечијег стваралаштва је такмичарског карактера и има за циљ да усмери и активно укључи децу у проблематику очувања животне средине. Овогодишња тема фестивала дечијег стваралаштва Еко-фестић је "Чему служе шуме", а деца су слала аматерске документарне филмове на ову тему. Датум одржавања фестивала везан је за Светски дан заштите животне средине, када су награђени најбољи ствараоци.

Светски дан заштите животне средине се обележава сваког 5. јуна од 1972. године, када су се на конференцији у Стокхолму окупили представници 113 држава и указали на потребу међународне сарадње у циљу заштите животне средине.

Свечано обележавање Светског дана заштите животне одржано је у Великој сали ГО Раковица, 5. јуна 2017. године. Током програма су приказани најбољи филмови, а њиховим ауторима додељене вредне награде. Представници ЈП "Србијашуме" су поклонили садницу тује школи која је дала највише учесника на овом фестивалу, а то је ОШ "Бранко Ћопић".