ЈП "Србијашуме" добитник Зеленог листа за 2015. годину

Престижна награда Зелени лист за заштитника животне средине додељена је Министарству правде - Управи за извршење кривичних санкција, Јавном предузећу "Србијашуме" и Шумарском факултету Универзитета у Београду за заједнички пројекат "Једно дрво за једног ратника".

Ово признање се додељује у циљу пружања подршке појединцу, удружењу или компанији који су током читаве претходне године активно учествовали у заштити и унапређењу животне средине, а додељују је Радио Београд 2 и Покрет горана Војводине. Најстарија еколошка акција у Србији, поред доделе Зеленог листа, додељује и Црни лист за највећег загађивача животне средине.

Ове године је свечана манифестација доделе Црног и Зеленог листа одржана у најстаријој српској гимназији у Сремским Карловцима 26. 4. 2016. године. ЈП "Србијашуме" је добило награду за пројекат "Једно дрво за једног ратника" на коме сарађује са Министарством правде и Шумарским факултетом. У оквиру овог пројекта је засађено више од 475.000 садница, од предвиђених 1.300.000, као знак сећања на српске ратнике погинуле током Првог светског рата.

Награду су добили и Амбасада Јапана за помоћ у санирању последица поплава и за помоћ у санирању Катастра клизишта у Србији, Покрет горана Србије који 55 година успешно ради на пошумљавању и спровођењу акција васпитног и едукативног садржаја, Алтернатива за безбедније хемикалије, као и појединци који су својим залагањем дали допринис очувању животне средине.