ЈП "Србијашуме" на сајму лова и риболова у Салцбургу

На 29. издању сајма лова и риболова "Hohe Jagd & Fischerei" у Салцбургу, 2017. године, ЈП "Србијашуме" је друге године заредом представило своју ловнотуристичку понуду. Ово је највећи сајам ове врсте у алпском подручју и други по величини у Европи. Током четири сајамска дана (16. 02.–19. 02. 2017. год.) било је око 550 излагача из Аустрије и других земаља. Они су презентовали своје производе и услуге, опрему за лов и риболов, одећу и обућу, оптичке уређаје и оружје, теренска возила, као и путовања и активности у природи, укључујући ловно-туристичке аранжмане. Регистрован је број од преко 43.000 посетилаца, од којих 35% изван Аустрије.

Неколико стотина ловаца из Аустрије, Немачке, Италије, Чешке, Мађарске и Словеније на штанду ЈП "Србијашуме" показало је највеће интересовање за лов погоном на дивљу свињу у отвореним ловиштима источне Србије. Ова понуда је посебно промовисана одговарајућим постерима и филмовима сниманим у ловиштима ЈП "Србијашуме", који су привукли пажњу бројних потенцијалних ловаца. Бројне ловнотуристичке агенције су изразиле интересовање за групни лов дивље свиње, лов јелена европског, срндаћа и дивокозе високе трофејне вредности. За лов вука, посебно интересовање су показали ловци из Аустрије, а за лов фазана, зеца, грлице и шумске шљуке ловци из Италије.

Велика заинтересованост је забележена и за нашу понуду лова у ловиштима у околини Београда, у комбинацији са туристичким обиласком знаменитости главног града, као и за лов у ловиштима близу Дунава. У даљој комуникацији са ловнотуристичким агенцијама које се баве посредовањем у продаји ловних аранжмана, очекујемо склопање уговора о субагентури, а тиме и повећани број страних ловаца туриста у нашим ловиштима.

Ни ове године нису изостали многобројни пратећи догађаји који су привукли пажњу посетилаца. Такмичење у рици јелена и стрељаштву, разговори са еминентним стручњацима из света лова, демонстрација вештине ловачких паса и пребогата понуда ловачке литературе су препознатљива обележја овог окупљања евроских ловаца.

Изложба теренских возила, ловачке опреме, риболовачког прибора, природних и биљних производа, као и прилика да се испроба опрема и техника, али и разноврсна понуда хране и пића, чине да посетиоци уживају у времену проведеном у 10 сајамских хала.