Почела акција пошумљавања под слоганом "Будућност гради - учи и сади"

ЈП "Србијашуме" је са Министарством просвете, науке и технолошког развоја започело реализацију Споразума о сарадњи, који је недавно потписан. Споразумом је планирана заједничка акција пошумљавања, која ће се спровести широм Србије под слоганом "Будућност гради - учи и сади", а има за циљ да усмери децу школског узраста ка позитивним вредностима које ове институције представљају. Обе се залажу за то да је садашњост тренутак у коме је неопходно улагати зарад боље будућности. Једна жели да им укаже на чињеницу да у садашњости треба што више да уче, како би им касније у животу било лакше, а друга на то да треба да саде, како би омогућили здрав живот себи, али и генерацијама које долазе после њих.

Прва акција пошумљавања је организована у околини Власотинца, 7.11.2016. године, за ученике ОШ "Синиша Јанић". Представници ЈП "Србијашуме" и Министарства просвете, науке и технолошког развоја су едуковали ђаке о значају шумских екосистема, пошумљавања и заштите животне средине. Ученици су показали велико интересовање за теоријски део, након чега су имали прилику да засаде младе саднице горског јавора. Уживали су у учењу и дружењу у природи, али и у чињеници да доприносе очувању планете.

ЈП "Србијашуме" и Министарство просвете, науке и технолошког развоја планирају да спроведу ову акцију широм Србије, а наредна је заказана за уторак, 14.11.2017. године, у Ћуприји.